Historik

Jag började kicka boll när jag var 10 år, då gjorde jag 5 kickar.
Första uppträdandet var på en cirkus när jag var 11 år.
Efter detta fick jag inspiration att fortsätta.

Jag spelade fotboll när jag var mellan 6 och 15 år i Märsta IK
och i Upplandslaget. 1989, 23 år gammal , satte jag mitt första världsrekord i stående fotbollsnickning med tiden 4 timmar och 42 minuter. När jag hade satt rekordet svimmade jag.

Jag har haft bollen i luften som längst 16 timmar och 27 minuter,
vilket blev ca. 95.000 fotbollskickar. Detta var dock inget rekord.

Jag tog mitt 500:e världsrekord i Märsta den 26/1 2010, då TV3 spelade in sitt program "Fantastiska Nöjen".
Rekordet var i liggande fotbollsjonglering. Nya världsrekordet blev 12 minuter och 37 sekunder, ca. 1400 bollkickar.

Trots att jag hållit på i mer än 31 år tycker jag fortfarande att det är
lika roligt och inspirerande att jonglera med bollen och se glädjen
hos min publik som består av både barn och vuxna.

Jag slår inte bara världsrekord utan jag showar och lär ut fotbollstricks. Jag har bland annat uppträtt i Usa, England,Tyskland, Spanien, Italien, Turkiet, Finland, Danmark och Norge.

För närvarande har jag världsrekord i 7 olika kategorier,

Stående fotbollsnickning 8 tim; 32 min; 03 sek

Sittande fotbollsnickning 4 tim; 09 min; 26 sek

Sittande fotbollsjonglering med fötterna 1 tim; 28 min; 49 sek

Stående tennisbollsnickning 1 tim; 02 min; 00 sek

Dubbelnickning 16 min; 01 sek

Liggande fotbollsjonglering 14 min; 24 sek

Liggande fotbollsjonglering under fötterna 06 min; 59 sek

Har för närvarande 577 världsrekord.

 

 

 

DE 17 MEST MINNESVÄRDA VÄRLDSREKORDEN

 

1: När jag slog världsrekord i stående fotbollsnickning i Upplands.Väsby så svimmade jag i rekordförsöket och undrade om jag slagit världsrekord. Fick reda på att jag slagit det och då fick jag en chock och svimmade igen. Förstod sedan att jag slagit världsrekord och började gråta av lycka.

Rekordtiden blev 4 tim; 42 min; 02 sek ca. 38 000 nickar.

 

2: Vid världsrekordet  i stående fotbollsnickning på Vattenfestivalen i Stockholm började det med sol och fint väder. Det kom getingar som irriterade rekordförsöket och jag fick ett getingstick. Det var kastvindar och rejäl blåst i ca. 30 minuter och det var även en helikopteruppvisning som störde koncentrationen på bollen. Fick stå under ett paraply för att det började störtregna. Trots allt blev det världsrekord!

Rekordet blev 5 tim; 17 min; 02 sek. ca. 40 000 nickar

 

3: När jag slog världsrekord i sittande fotbollsjonglering på Åhlens i Märsta slog jag min idol, världsmästaren i världsrekord, Sergeij Bubbka (stavhopparen) med 35 världsrekord.. Nu blev jag världsmästare med 36 världsrekord!

Tiden blev 1 tim; 14 min; 21 sek. Känslan var obeskrivligt härlig för att jag hade slagit min beundrare och det var mitt mål. Trodde knappt det var sant.

 

4: När jag slog världsrekord i stående fotbollsnickning i Märsta blev jag kissnödig efter 5 timmar och det blev väldigt svårt att fokusera på bollen. Fick då en flaska att ha innanför byxorna men ingenting hjälpte, fokuseringen på bollen var så stark så kissnödigheten försvann.

Trots allt blev det världsrekord på 7 tim; 16 min ca, 55 000 nickar 

 

5: I Alanya, Turkiet blev det nytt världsrekord i sittande fotbollsjonglering. Känslan att slå världsrekord i 48 graders värme inför en fotbollstokig nation och med Borgmästaren närvarande kändes fantastiskt. De stängde butikerna för att alla skulle kunna vara närvarande.

Tiden blev 1 tim; 17 min; 49 sek

 

6: BBC TV England var ett annat starkt minne, ingen av sportexperterna trodde att jag skulle slå världsrekordet i stående fotbollsnickning. Men......... jag gjorde det! Hårt jobb, passion och envishet tog mig ända fram. Glädjetårar!

Tiden blev 7 tim; 17 min; 05 sek

 

7: Det 100:e världsrekordet slog jag i programmet Svart och Vitt i TV4. Ännu ett mål som blev uppnått och ytterligare glädje att ha slagit en amerikansk friidrottare med 66 världsrekord. Slog även en rysk tyngdlyftare som hade 80 världsrekord (han är avliden men från vad som är känt hade rekorden). Glädje, stolthet, ödmjukhet och fantastiskt kul.

Sittande fotbollsjonglering tiden blev 1 tim; 20 min; 29 sek

 

8: Ett annat fantastiskt, speciellt och spännande minne är från Hällbyanstalten, då jag slog världsrekord i sittande fotbollsjonglering. En sådan glad, positiv, engagerad och spännande publik kändes roligt. Efter rekordet kastade internerna upp mig tre meter i luften för att hylla mig. Fantastiskt roligt.

Rekordet blev 1 tim; 21 min; 02 sek

 

9: Det var otroligt roligt att vara den första personen som införde och satte världsrekord i liggande fotbollsjonglering i Guinness Rekord TV som sändes i TV3. Nu hade jag världsrekord i tre olika kategorier.

Tiden blev 6 min; 06 sek

 

10: Astrid Lindgrens Junibacken är ett annat roligt minne. Jag slog världsrekord i ytterligare en kategori, den 4:e. Det gällde att göra så många kickar som möjligt på 30 sekunder. Man kan tro att skorna och bollen har en magnetisk dragningskraft till varandra för att det går så fort. Man hinner inte räkna kickarna, så för att komma fram till rätt antal kickar måste man se filmen i slowmotion för att hinna räkna alla kickar. Fantastiskt roligt att än en gång sätta en ny gren på världskartan!!

Det blev 140 tillslag på 30 sekunder

 

11: Ett annat fantastiskt världsrekord var när jag slog världsrekord i stående tennisbollsnickning i Kungliga Tennishallen i Stockholm. Skulle jag lyckas med en så liten boll....Ja, även det var inga problem, men fokuseringen blev mer ansträngande i och med att en tennisboll är mycket mindre än en fotboll. Nu har jag världrekord  i fem olika kategorier.

Tiden blev: 1 tim; 00 min; 00 sek

 

12: Världsrekordet  jag slog på Lidingö blev väldigt speciellt för jag slog min konkurrent från Georgien som hade världsrekord i stående fotbollsnickning. Hans tid var 08 tim; 12 min; 13 sek.

Mitt rekord innan var på 07 tim; 34 min; 03 sek.

Satsade allt för att få tillbaka världsrekordet och lyckades, mycket mental och fysisk träning, taktik, material genomgång, kost och vila. Glad, lycklig men helt slut i kroppen, svullen i nacken, sendrag och kramp i benen. Domarna fick bära mig hem.

Tiden blev: 8 tim; 32 min; 03 sek

 

13: I Kristinehamn var det en helt otrolig dag, jag hann vara på tre olika ställen och slå världsrekord i liggande fotbollsjonglering. Första gången jag slog tre rekord på en och samma dag, Jag var mycket tveksam till om jag skulle klara att slå tre rekord, men koncentrationen, motivationen, formen och envisheten fanns där.

Rekorden blev: 09 min; 04 sek, 09 min; 05 sek, 09 min; 06 sek

 

14: Det jobbigaste världsrekordet jag slagit var i sittande fotbollsnickning i Lidingö.

Världsrekordet blev 4 tim; 09 min; 26 sek, efter det hade jag inte bara ont i nacken, ljumskarna, ögonen, ryggen och inte minst skavsår i baken. Men det som var roligast var att jag slog min konkurrent från Kosovo som hade rekordet på 04 tim; 02 min; 03 sek, det var värt all värk. Även detta var en ny kategori för mig, så nu hade jag världsrekord i sex olika kategorier.

 

15: Guinnessrekordgalan i Göteborg är ett starkt minne. Jag slog 3 st världsrekord på en dag, andra gången med tre rekord på en dag. Det som var intressant denna dag var att det var i tre olika kategorier. Liggande fotbollsjonglering 10 min; 47 sek, införandet av världsrekord i liggande fotbollsjonglering under fötterna 6 min, 02 sek, dubbelnickning 13 min; 50 sek.  De två sista rekorden var nya kategorier, så nu hade jag världsrekord i åtta olika kategorier. Liggande fotbollsjonglering är väldigt krävande för benen och för magen. Även svårt att se bollen. När det gäller liggande jonglering under fötterna är en ytterligare effekt att  blodet inte rinner till som det ska och det är därför svårare att känna bollen. I dubbelnickning är det väldigt viktigt att man är två som har känsla för fotbollen och kan samarbeta.

 

16: Slog världsrekord i Selbu, Norge, där jag var med på en fotbollsavslutning. Speekern hade bestämt sig för att prata under hela rekordförsöket och han tyckte nog att det var jobbigare än vad jag tyckte men han klarade det! Det var en fantastisk stämning och atmosfär i publiken. Jag slog rekord i liggande fotbollsjonglering  och tiden blev 11 min; 49 sek.

 

 

 

 

17: Sist men inte minst efter 21 år så kom det efterlängtade 500:e världsrekordet i Märsta på hemmaplan bland trevliga skolbarn i samband med TV3 inspelningen av Fantastiska Nöjen. Vilken underbar känsla att få slå det 500:e rekordet. Glädjetårar, lycka och oförglömligt. Liggande fotbollsjonglering 12 min; 37 sek.

DET KOMMER FÖRMODLIGEN ATT BLI MÅNGA FLER MINNESVÄRDA VÄRLDSREKORD !!!!!!